2012. augusztus 19., vasárnap

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Alapok: Cas, a tizenhét éves fiú apja hivatását választotta sajátjának: gyilkoló kísérteteket öl meg különleges késével, az athaméval. Édesanyja boszorkányként dolgozik, apját pedig különös kegyetlenséggel ölte meg egy szellem. Cas legújabb munkája miatt Thunder Bay városába kell költözniük, hogy a fiú végezhessen Anna Korlovával, Vérbe öltözött Annával, aki már 27 tinédzser életét ontotta ki. Viszont Anna más, mint az eddigi kísértetek: tudja magáról, hogy halott, igazából nem akar bántani senkit, és bűntudata van a megöltek miatt. De a lány mégis gyilkol; kegyetlenül tépi szét a házába belépő kamaszokat és csavargókat, és úgy tűnik megállíthatatlan. Mégis, mikor Cast bedobják a lány házába, Anna, maga se tudja miért, képtelen megölni.
Vélemény: Az írónő játszik az olvasóval, mert bár tudjuk, hogy Anna kegyetlen, mégis látjuk, hogy milyen okos, kedves lány lehetett, míg élt. A történet a igazán a végén pörög fel, és rémít rá az olvasóra, de én minden oldalt szerettem.
Cas (teljes nevén Theseus Cassio Lowood) egy eltökélt ember, mégis esendő, nincs szuperereje, és sokkal inkább húz a szíve a holtakhoz, mint az élőkhöz. Az anyjával nagyon szép a kapcsolata, az írónő jól ábrázolta a két, egymásra utalt embert. Az apja halála is gyakran jár a fejében, tíz év után is bosszút akar állni a gyilkosán.
Anna egy személyben gyilkológép és mélyen emberi érzésekkel megáldott lány, akit kegyetlenül meggyilkoltak, és arra kárhoztattak, hogy örökké a házban kísértsen megölve mindenkit, aki csak belép oda. Egyébként okos, humoros lány, aki tényleg sajnálja amit "bosszuálló istennőként" tett.
Thomas egy esetlen, de kedves médium, aki mindig feltalálja magát. Nagyapja egy vicces varázsló, aki támogatja a fiatalokat.
Carmel tényleg nem egy szokványos üresfejű, csacsogó méhkirálynő. Tettrekész és bátor, vagy talán inkább vakmerő amikor a saját, vagy mások életéről van szó.
A fő szerelmi szál szerencsére nem megy át romantikus ömlengésbe, nem nyomja el a történetet. A másik bontakozónak tűnő románc viszont rém aranyos, és okozott pár vidám pillanatot. És ha már itt tartunk, az írónő nem felejtette el, hogy a szereplői emberek, ezért előfordul, hogy viccelődnek, ugratják egymást, ami méginkább erősíti a történetet.
Megjegyzés: Nincs borítófétisem, mégis ebbe  beleszerelmesedtem. Na és a bordó betűk! Már a könyv külseje is rendkívül hangulatos, érdemes megvenni.
Kedvenc idézet: "Az úti célunk Thunder Bay, Ontario. Azért megyek oda, hogy megöljem Annát. Anna Korlovát. Vérbe öltözött Annát"
Összességében:
Alapötlet: 5/5
Kivitelezés: 5/5
Szereplők: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése